Woerdense Verlaat, uitbouw en verbouwing begane grond

Energiemaatregelen / Renovatie en verbouwing

De bewoners van dit huis in Woerdense Verlaat ervaarden verzakking van hun huis. Wij hebben hen begeleid bij het stabiliseren van het huis. Daarnaast ervaarden de bewoners ook vochtdoorslag bij de kopgevel. Om dit te voorkomen hebben wij een extra buitenspouwblad voor de bestaande buitenmuur geplaatst met nieuwe gevelkozijnen. Hierbij hebben wij een doordachte detaillering toegepast voor het plaatsen van de screens zodat deze perfect verwerkt zijn in de kozijnen.

Meer ochtend zon

De benedenverdieping van het huis is opnieuw ingedeeld waardoor één grote, open ruimte is ontstaan. Vanuit de huidige indeling van het huis konden de bewoners niet naar de tuin kijken. Daarnaast was er weinig ochtend zon in het huis. Wij hebben voor hen een uitbouw gerealiseerd zodat er vanuit huis zicht op de tuin is en ochtend zon de benedenverdieping bereikt.

Met het plaatsen van het extra buitenspouwblad hebben wij de buitenmuur geïsoleerd om warmteverlies tegen te gaan. De bewoners gaven na enkele weken al aan dat zij merkte dat warmte langer binnen blijft. Missie geslaagd!