Woerdense Verlaat, stabilisatie en verbouwing begane grond

Renovatie en verbouwing

Verschillende oudere woningen in Woerdense Verlaat zijn gebouwd op veen en/of slechte houten paalfundering. Door inklinking van deze veengrond en trillingen door verkeer kunnen de huizen na verloop van tijd verzakken. De bewoners van dit huis kwamen naar ons toe met exact dit probleem. Wij hebben hen begeleid met de stabilisatie van dit huis waardoor de constructie van de woning weer solide is.

Van aparte kamers naar een open ruimte

Naast de stabilisatie van het huis is ook de complete beneden verdieping aangepakt. De inwoners waren niet tevreden met de huidige indeling van hun beneden verdieping die veel hoekige ruimtes bevatte. De benedenverdieping is zó ingedeeld dat er grotere ruimtes zijn ontstaan. Hierdoor is een fantastische, open ruimte gerealiseerd. De badkamer, welke zich ook op de benedenverdieping bevindt, is hier ook op aangepast. Daarnaast is de benedenverdieping ook direct geïsoleerd zodat de inwoners behaaglijker wonen en minder warmteverlies ervaren. Zo besparen ze ook op hun energiekosten.

Serre

Enkele jaren geleden hebben wij voor deze bewoners ook de serre achter het huis vervangen. Deze is bij de stabilisatie van het huis ook onderheid om verzakking te voorkomen. Vervolgens is ook de serre opnieuw ingedeeld zodat deze perfect overloopt in de nieuwe indeling van de benedenverdieping en deze ruimtes meer natuurlijk licht hebben.